Robotul care ne răspunde la orice întrebare - Prima News

Robotul care ne răspunde la orice întrebare

Inteligența artificială avansează cu o viteză incredibilă, iar unele programe ajung la performanțe uluitoare datorită ei. Cel mai recent și, poate, avansat soft este ChatGPT, tot mai popular în toată lumea. Este vorba despre o aplicație online în care un robot răspunde la orice curiozitate și chiar te poate ajuta să scrii compuneri.

Unde putem merge în vacanță?”, „Există viață pe Marte?”, „Ce roman este opera Moromeții?”. Sunt doar câteva dintre nenumăratele întrebări pe care i le poți adresa robotului ChatGPT. Tehnologia din spatele său se bazează pe inteligența artificială, iar în baza sa de date se află informații de pe întreg Internetul și nu numai.

Descrierea sună frumos și, într-adevăr, unele cerințe le poate îndeplini cu succes. Utilizatorii spun, însă, că de multe ori nu au fost mulțumiți de răspunsurile primite. Specialiștii explică de ce programul încă nu este perfect.

Dezvoltatorii din spatele lui lucrează, totuși, continuu pentru a-l îmbunătăți și chiar și alte platforme plănuiesc să lanseze astfel de tehnologii. În viitor, programele ca ChatGPT ar putea chiar să preia anumite meserii.

În Statele Unite, ChatGPT a reușit să scrie o lucrare de licență cu care un student ar fi putut absolvi una dintre cele mai bune facultăți de drept din lume. Aplicația a fost lansată pe 30 noiembrie 2022, iar numai într-o săptămână de la lansare un milion de utilizatori o testaseră deja.

foto: thehindubusinessline.com

Total
0
Shares
Total
0
Share