Robot pe post de vânzătoare, la mini market

Robot pe post de vânzătoare, la mini market

După ce a lucrat timp de patru ani la Hollywood, un tânăr din Oradea a revenit acasă şi uimeşte cu invenţiile sale! Pasionat de tehnologie, a creat un robot care se mişcă şi interacţionează precum un om. Poate manipula obiecte de până la un kilogram şi… nu oboseşte niciodată. Motiv pentru care, în următoarele luni, prototipul va fi angajat într-un magazin, în locul vânzătoarei.

Absolvent al Universităţii din Oradea, Dorin Hirţe are o diplomă de doctorat în mecanism de avans şi inteligenţă
articulară. Bărbatul a lucrat timp de patru ani în cetatea filmului, la Hollywood, unde concepea roboţi care să joace în filme. A creat chiar şi o pisică, inclusă în filmul Ghost Rider, iar de atunci a devenit amic cu celebrul Nicolas Cage. A revenit ulterior în ţară, iar în primii ani a construit zeci de roboţi pentru parcurile de distracţii din întreaga lume. Pandemia i-a dat planurile peste cap dar s-a reorientat rapid, ca să nu îşi piardă angajaţii. De câteva luni, lucrează la un robot care vorbeşte, interacţionează şi se miscă precum un om,. Un proiect similar cu cel al miliardarului Elon Musk.

Robotul poate funcţiona 24 de ore fără probleme şi se încarcă simplu, la priză. În plus, spune inventatorul lui, acesta nu se îmbolnăveşte şi nici nu transmite boala.

Când prototipul va fi gata va fi trimits într-un magazin de steaguri din Oradea în locul actualei vânzătoare. Chiria pe lună va fi de aproximativ 700 de euro. Costuri mult mai mici decât pentru un angajat …normal.

Nu este singura creaţie a orădeanului. În atelierul său lucrează acum la producerea unui tălpic, ce va fi montat în
pantofi. Acesta va furniza informaţii medicale despre starea de sănătate a celui care îl poartă.

Tălpicul are un sistem bluetooth şi se încarcă prin energia corpului uman.

În ultima perioadă, Dorin Hirţe a creat şi o mână bionică pentru un bărbat care şi-a pierdut un braţ. De curând,
orădeanul a creat şi un program pe care l-a vândut unei balastiere din Arad. Softul recunoaşte numerele de
inmatriculare ale maşinilor de mare tonaj, le cântăreşte şi introduce datele în sistem, în doar câteva secunde

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt