Reţea de proxeneţi români care activa în Spania desfiinţată cu sprijinul Europol. Traficanţii exploatau inclusiv femei însărcinate

Reţea de proxeneţi români care activa în Spania desfiinţată cu sprijinul Europol. Traficanţii exploatau inclusiv femei însărcinate
DIICOT

Procurorii DIICOT din Giurgiu au reţinut 5 persoane acuzate, printre altele, de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, spălare de bani şi deţinere de droguri de mare risc, persoane care făceau parte dintr-o reţea organizată care acţiona în Spania. La descinderile care au fost făcute în România, pe data de 9 martie, au luat parte şi poliţişti spanioli, toată ancheta fiind sprijită de Europol.

Din datele şi probele administrate a rezultat faptul că grupul infracţional organizat, format din 13 membri, cu vârste cuprinse între 24 şi 43 de ani, ar fi fost constituit de persoane ce domiciliază în judeţul Giurgiu şi municipiul Bucureşti, ulterior, la grup aderând şi alţi membri din judeţul Galaţi.

În principal, activitatea infracţională a grupului ar fi constat în recrutarea, de pe teritoriul României, a unor tinere aflate în stare de vulnerabilitate, urmată de exploatarea sexuală a acestora, prin obligarea sau determinarea şi înlesnirea practicării prostituţiei în Spania, în regiunea Girona”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Au fost identificate 17 tinere de cetăţenie română, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, exploatate sexual de membrii grupării, pe teritoriul Spaniei. Tinerele ar fi fost determinate şi le-ar fi fost înlesnită practicarea prostituţiei, în condiţii de risc, chiar în timp ce erau însărcinate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt