Reţea de furt de data informatice, anihilată

Reţea de furt de data informatice, anihilată

Locul din care hackerii cumpărau date informatice pe care le foloseau în vederea efectuării mai multor infracţiuni a fost anihilat de poliţiştii din 17 ţări. Este vorba de Genesis Market, una dintre cele mai periculoase pieţe din lume în care accesul se făcea pe bază de invitaţie. Cel puţin 513 victime, inclusiv români au avut de suferit în urma acţiunilor hackerilor.

208 mandate de percheziţie domiciliară au fost puse în aplicare la nivel global. În urma acestora, 119 persoane au fost arestate, dintre care una în România. Dintre aceştia o persoană a fost reţinută şi o alta a fost plasată sub control judiciar.

Hackerii percheziţionaţi de poliţie au cumpărat de pe Genesis Market pachete cu date de conectare la diverse conturi informatice. Mai exact este vorba de amprente digitale, autentificări salvate sau date de completare automată a formularelor. Împreună cu aceste date era achiziţionat şi un browser personalizat care îl imita pe cel al persoanei vătămate. Prin această modalitate se fenta măsurile de securitate. Genesis market este considerată una dintre cele mai mari pieţe prin care sunt facilitate infracţiunile informatice.

Pentru a evita un caz de furt de identitate, specialiştii recomandă mai multe măsuri precum:

  • utilizarea unui program de tip antivirus
  • actualizarea constantă a softului şi a browserului
  • utilizarea site-urilor de încredere, care încep cu https
  • utilizarea unor parole diferite la mai multe conturi
  • evitarea accesării unor linkuri dubioase
  • activarea autentificării multiple

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt