Republica Moldova, în întuneric din cauza Rusiei - Prima News

Republica Moldova, în întuneric din cauza Rusiei

Pană uriașă de curent în Republica Moldova, după ce Rusia a început din nou să bombardeze masiv Ucraina în ultimele ore. ,,Rusia a lăsat Moldova pe întuneric“, susține președintele Maia Sandu. Și rețelele de telefonie mobilă au fost afectate.

În Chișinău, oraș cu peste 700.000 de locuitori, lipsa electricității a provocat haos. Pentru că semafoarele nu mai funcționează, polițiștii au dirijat traficul. Pana de curent a dus și la formarea de ambuteiaje. Iar magazinele au fost închise.

Capitala nu este singura afectată. O mare parte a țării a rămas fără electricitate. Totul după ce forțele armate ruse au intensificat bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, iar una din liniile care asigură transportul electricității în Republica Moldova s-a deconectat automat.

,,Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și umilință“, a scris pe Facebook Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share