Republica Moldova are guvern nou

Republica Moldova are guvern nou

Republica Moldova are, de astăzi, un nou Guvern. Cabinetul Recean a primit votul de încredere al Parlamentului de la Chişinău. Orientarea pro-europeană a noii conduceri a Republici Moldova nemulţumeşte însă Rusia.

Dorin Recean este noul prim-ministru de la Chişinău. Cabinetul său a primit 62 de voturi în Parlament. Suficient cât să fie învestit. Şedinţa a fost însă una tensionată.

Noul Executiv are 16 ministere, cu unul mai mult faţă de vechiul cabinet. Iar 10 dintre miniştrii guvernului Gavriliţa au fost păstraţi în funcţii. Mutarea Chişinăului a atras deja nemulţumirea Kremlinului. Socialiştii filo-moscoviţi au protestat în faţa Parlamentului.

Ministrul de externe al Federaţiei Ruse a lansat acuzaţii dure la adresa Chişinăului. Recent, preşedinta Republicii Moldova vorbea despre intenţiile destabilizatoare ale Kremlinului în micul stat ex-sovietic.

Noul Guvern are o misiune dificilă. Asigurarea securităţii unei ţări ale cărei forţe armate sunt insuficiente pentru a apăra neutralitatea înscrisă în Constituţie.

foto: www.facebook.com/recean.md

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt