Repetiţii pentru primul mare examen

Repetiţii pentru primul mare examen

Peste 160.000 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut simularea la prima probă de la Evaluarea Naţională: Limba Română. 13.000 au lipsit de la repetiţia pentru examen. Asta, deşi simularea îi obişnuieşte cu provocările unei astfel de probe. Consiliul Elevilor laudă subiectele din acest an.

În cele două ore de examen, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe bazate pe două texte la prima vedere: Dansul Ursului, de Ion D. Sîrbu şi 30 de ani în şa, de Felix Ţopescu. Elevii au avut de arătat,printre altele, că pot realiza un rezumat, dar şi că pot găsi elemente comune între două texte.

Din cei peste 177.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a, 13.000 au ales să nu dea simularea. Iar patru au fost eliminaţi, după ce au încercat să copieze.

Aceeaşi analiză a Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie arată că, în 2021, la proba scrisă la Română, doar 17,6% dintre lucrări au fost punctate similar de către cei doi profesori evaluatori. Simulările petru primul mare examen important continuă săptămâna aceasta. Rezultatele vor fi afişate pe 29 martie.

Notele se trec în catolog doar la cerere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt