Repetiții pentru primul mare examen - Prima News

Repetiții pentru primul mare examen

Peste 160.000 de elevi de clasa a VIII-a au susținut simularea la prima probă de la Evaluarea Națională: Limba Română. 13.000 au lipsit de la repetiția pentru examen. Asta, deși simularea îi obișnuiește cu provocările unei astfel de probe. Consiliul Elevilor laudă subiectele din acest an.

În cele două ore de examen, elevii au avut de rezolvat o serie de cerințe bazate pe două texte la prima vedere: Dansul Ursului, de Ion D. Sîrbu și 30 de ani în șa, de Felix Țopescu. Elevii au avut de arătat,printre altele, că pot realiza un rezumat, dar și că pot găsi elemente comune între două texte.

Din cei peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, 13.000 au ales să nu dea simularea. Iar patru au fost eliminați, după ce au încercat să copieze.

Aceeași analiză a Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație arată că, în 2021, la proba scrisă la Română, doar 17,6% dintre lucrări au fost punctate similar de către cei doi profesori evaluatori. Simulările petru primul mare examen important continuă săptămâna aceasta. Rezultatele vor fi afișate pe 29 martie.

Notele se trec în catolog doar la cerere.Total
0
Shares
Total
0
Share