Relaxarea sancţiunilor americane: Cuba salută "un mic pas în direcţia bună"

Relaxarea sancţiunilor americane: Cuba salută "un mic pas în direcţia bună"

Guvernul cubanez a salutat luni drept "un mic pas în direcţia bună" ridicarea de către administraţia americană a unei serii de restricţii vizând ţara, dar a subliniat ca aceasta "nu modifică embargoul" în vigoare din 1962, notează AFP.

"Anunţul guvernului american este un mic pas în direcţia bună", dar "nici obiectivele, nici principalele instrumente ale politicii SUA împotriva Cubei, care este un eşec, nu se schimbă", a reacţionat pe Twitter ministrul de externe Bruno Rodriguez.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a anunţat luni ridicarea unei serii de restricţii vizând Cuba, în special privind procedurile de imigrare, transferurile de bani şi legăturile aeriene.

Acestea sunt "măsuri pozitive, dar de anvergură foarte limitată", a estimat şeful diplomaţiei cubaneze într-o declaraţie publicată pe site-ul ministerului.

El a subliniat că acestea sunt "câteva din promisiunile preşedintelui Biden făcute în campania electorală din 2020 de a relaxa deciziile inumane luate de administraţia preşedintelui Trump, care au înăsprit blocada la cote fără precedent, şi politica de +presiune maximă+ aplicată de atunci împotriva ţării noastre".

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt