Reguli stricte la Jocurile Olimpice

Reguli stricte la Jocurile Olimpice

Se fac ultimele pregătiri pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, care vor debuta peste două zile. În încercarea de a
evita un focar de COVID-19, sportivii, jurnaliştii şi personalul olimpic vor fi supuşi unor reguli extrem de stricte pe toată durata competiţiei. Astăzi, flacăra olimpică a fost aprinsă în capitala chineză.

Măşti de protecţie, teste PCR zilnice, reguli stricte de igienă şi porţi încuiate. Aşa arată scenariul conceput pentru
participanţii la Jocurile Olimpice, în încercarea de a menţine politica "zero COVID". Selina Wang, corespondent al postului CNN acreditat pentru competiţia sportivă, a prezentat procedurile impuse de autorităţile chineze.

Rezultatul testului PCR trebuie încărcat în aplicaţie, pentru a primi codul QR menit să permită accesul la Jocurile Olimpice. Toţi participanţii sosesc cu avioane speciale charter, iar accesul până la hotel se face cu un autobuz destinat exclusiv transportului acestora.

Zona din satul olimpic, denumită de autorităţile chineze "zonă cu circuit închis" este securizată şi izolată cu gard de restul oraşului, iar toţi cei care intră acolo, nu mai pot ieşi până la sfârşitul competiţiei. Odată ajunşi la hotel, participanţii intră în sistemul de "bule olimpice", puncte-cheie conectate prin diverse mijloace de transport.

Organizatorii Jocurilor Olimpice au declarat că situaţia este sub control şi că se aşteaptă ca marele eveniment sportiv, care începe peste 3 zile, să se desfăşoare fără probleme.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt