Reguli foarte stricte pentru sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo - Prima News

Reguli foarte stricte pentru sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, competiţie amânată un an din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat măsurile pe care le-au luat pentru desfăşurarea evenimentului, relatează AFP.

Sportivii vor fi testaţi în mod regulat şi vor respecta unele restricţii, iar dacă nu se vor conforma regulilor ei vor fi sancţionaţi. Prima testare se va face la sosirea în Japonia, iar apoi intervalul de retestare va fi de 96 până la 120 de ore.

Pentru tratarea cazurilor pozitive va exista un centru de control al infecţiilor. Toţi sportivii vor semna un cod de conduită în care li se cere să nu vorbească tare, să evite contactul fizic cu alte persoane şi să poarte măşti atunci când nu se antrenează sau nu sunt în competiţie. Eventualele sancţiuni pentru nerespectarea regulilor sanitare pot fi stabilite în coordonare cu Comitetul Internaţional Olimpic.

Spectatorii veniţi din alte ţări vor fi scutiţi de carantină şi vor putea circula cu mijloacele de transport în comun, însă trebuie să respecte reguli stricte, între care se numără şi interdicţia de a ţipa.

Raportul organizatorilor, întocmit după luni de discuţii, are 54 de pagini.

O decizie finală cu privire la numărul maxim de spectatori va fi luată primăvara viitoare.Total
0
Shares
Total
0
Share