Regizorul american Paul Schrader va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia

Regizorul american Paul Schrader va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia

Regizorul şi scenaristul american Paul Schrader, figură centrală a cinemaului New Hollywood, va fi distins cu Leul de Aur pentru întreaga carieră la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, informează site-ul revistei Variety.

Schrader a semnat scenariul unor pelicule precum ''Taxi Driver'' şi ''The Last Temptation of Christ'', în regia lui Martin Scorsese, şi a colaborat la ''Raging Bul''. A regizat zeci de filme, printre care ''American Gigolo'', ''Mishima: A Life in Four Chapters'', ''The Comfort of Strangers'' şi ''First Reformed''. Regizorul a fost prezent la ediţia de anul trecut a festivalului cu pelicula ''The Card Counter'', avându-i în distribuţie pe Oscar Isaac şi Tiffany Haddish, un succes atât de critică, cât şi de box office.

''Sunt profund onorat. Veneţia este Leul inimii mele'', a spus Schrader în mesajul de acceptare a trofeului.

Directorul artistic al Festivalului de la Veneţia, Alberto Barbera, l-a elogiat într-un comunicat pe Schrader pentru ''revoluţionarea imaginaţiei, esteticii şi limbajului filmului american'' începând cu finele anilor 1960.

''Nu este o exagerare afirmaţia potrivit căreia este unul dintre cei mai importanţi cineaşti americani ai generaţiei sale, un regizor influenţat profund de filmul şi cultura europeană şi un scenarist care se încăpăţânează să rămână independent, dar care ştie în acelaşi timp să lucreze pe bază de comandă şi să-şi găsească locul cu încredere în sistemul hollywoodian'', a spus Barbera.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt