Regină pentru eternitate. Funeraliile celui mai iubit monarh

Regină pentru eternitate. Funeraliile celui mai iubit monarh

Suntem foarte aproape de momentul în care sicriul de stejar masiv va fi ridicat de braţe puternice de pe catafalc şi dus până la un afet de tun. Purtatrea sicriului pe afet este o ceremonie rezervată regilor, tradiţie cu origini străvechi. De atfel, să nu uităm, că şi trupul Regelui Mihai I tot astfel a fost purtat.

Marea de oameni strânsă la Londra va putea vedea în curând cum 142 de militari ai Marinei Regale vor trage afetul până la Westminster Abbey, acelaşi loc în care, în urmă cu mulţi ani, Regina primea coroana şi sceptrul pentru a-şi cârmui supuşii. O procesiune oferită ochilor de pretutindeni dar în acelaşi timp şi trăită intens şi intim, în familie, pentru că, în cortegiu vor fi şi strănepoţii Reginei, prinţul George şi sora sa, Charlotte.

Copiii vor merge alături de Rege, de fraţii şi de fii săi, la Westminster. Sunt 2000 de oameni deja acolo, printre care sute de lideri de stat şi guverne. Peste o oră începe slujba de înmormântare.

Invitat în platoul FOCUS, Sebastian Zachmann, realizatorul emisiunii Insider Politic, a vorbit despre însemnătatea acestui moment şi despre viitorul monarhiei britanice.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt