Regele Charles, un mare ambasador al României

Regele Charles, un mare ambasador al României

Saschiz, Viscri sau Valea Zălanului sunt comunitatile din România unde se vorbeste, acum, cel mai des despre noul Rege al Angliei. Turiştii din toate colturile lumii vin la noi să-i vadă proprietatile. Deocamdată, casuţa albastră este închisă, însă oamenii aduc aici flori pe care le lasă la poartă în semn de omagiu pentru regina Elisabeta a II-a. Toţi cei care l-au cunoscut pe Charles spun la unison că i-a impresionat blândeţea şi căldura noului monarh al Regatului Unit. Şi există o veste bună legată de activitatea "Prince's Foundation" în România. Regele este fondatorul fundaţiei şi va rămâne în continure preşedintele acesteia, iar programul "Ambulanţa pentru monumente" va continua.

Frumuseţea meleagurilor l-au adus pe regele Marii Britanii de atatea ori în Transilvania. Şi a fost primit de fiecare data cu bucurie de localnici. Satul Saschiz din judeţul Mures, recunoscut pentru dulceţurile şi siropurile de rubarbă, l-au fermecat pe rege. Atât de încântat de produsele noastre, Regele Charles le-a promovat în toată lumea.

Turişti din toată ţara vin să viziteze satele unde acesta are proprietăţi. Deşi căsuţa albastră de la Viscri este încă închisă, oamenii care vin lăsa în poartă flori în semn de regret pentru pentru regină. Chiar şi turişti de peste hotare au venit să descopere meleagurile care l-au fascinat pe Charles.

După fiecare plecare, în urma regelui au ramas cuvintele lui blande, iar cei care au avut ocazia să îi stea în preajmă au fost impresionaţi de felul în care le vorbea. Cultura şi civilizaţia românească au ajuns cunoscute în lumea largă şi datorită regelui Charles.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt