Regele Charles al-III-lea, primul discurs în Parlament

Regele Charles al-III-lea, primul discurs în Parlament

Regele Charles al-III-lea împreună cu sora şi fraţii lui au condus prima procesiune religioasă din cadrul ceremoniilor funerare al Reginei Elisabeta! Sicriul cu trupul monarhului a fost scos din Palatul Hollyroodhouse şi dus la Catedrala Saint Giles. Coroana Scoţiei făcută din aur, argint şi pietre preţioase a fost aşezată pe sicriul Majestăţii Sale, Elisabeta! În cadrul procesiuii s-au tras 21 de salve de tun de la Castelul Edinburugh! Sicriul cu trupul reginei va rămâne pentru ultima noapte în Scoţia. Cortegiul funerar a fost aplaudat pe tot traseul, iar mii de oameni au vinit să-şi ia rămas bun de la monarhul lor.

Atmosferă solemnă în Parlamentul Marii Britanii unde Noul monarh al Regatului unit, Charles al III lea a rostit primul său discurs. Regele Charles al III lea şi regina consoartă au plecat din nou spre Scoţia unde continuă ceremoniile funerare în onoarea celei care a fost Elisabeta a II a a Marii Britanii.

Sunt ceremonii istorice în regat după domnia de 70 de ani a celui mai longeviv monarh britanic! Pe tot parcursul deplasării cortegiului regal, mii de oamenii au mers să aplaude şi să aducă un ultim omagiu! Potrivit protocolului Casei Regale Britanice, trupul neinsufletit al Reginei a fost aşezat în Catedrala Saint Giles din capitala Scoţiei Edinburgh.

În seara aceasta, copiii reginei vor sta la catafalcul mamei lor, într-o ceremonie religioasă privată. Asta după ce Regele Charles a mers pe jos, în urma sicriului în Scoţia.

Între timp, la Londra se fac pregătiri pentru momentul în care sicriul Elisabetei a II a va fi adus în capitala Regatului Unit. Sunt aşteptaţi sute de mii de oameni care vor putea să se reculeagă un moment la catafalcul suveranei britanice. Aşteptarea poate dura zeci de ore la capitala Westminster acolo unde va fi depus sicriul celei care a condus regatul timp de 70 de ani. Între timp, la Palatul Buckingham este pelerinaj. Protocolul de securitate face ca aşteptarea să fie mult mai mare decât în prima zi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt