Refugiaţi din Ucraina care aşteaptă să ia legătura cu ambasada, primiţi la sediul PNL Bucureşti - Prima News

Refugiaţi din Ucraina care aşteaptă să ia legătura cu ambasada, primiţi la sediul PNL Bucureşti

Refugiaţi din Ucraina care aşteaptă să ia legătura cu ambasada acestui stat din Capitală sunt găzduiţi la sediul PNL Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al PNL Bucureşti transmis, marţi, AGERPRES, aceştia au primit ceai cald şi mâncare.

Preşedintele organizaţiei liberale, Ciprian Ciucu, a vorbit cu fiecare în parte şi le-a spus că li se pun la dispoziţie sălile de la parter, ca să aştepte în condiţii civilizate. Sediul Ambasadei Ucrainei se învecinează cu cel al PNL Bucureşti.

În plus, el le-a explicat unde pot suna ca să primească cazare din partea Municipalităţii şi a Primăriei Sectorului 6 şi a făcut toate demersurile pentru ca aceştia să beneficieze de un translator.

“M-am dus şi le-am dat numărul de telefon la care pot suna pentru a fi preluaţi şi cazaţi: 0749.065.730. De asemenea, i-am invitat în sediul PNL Bucureşti, care se află imediat lângă ambasadă, pentru a se încălzi şi să aibă acces la toalete şi să nu mai stea în frig. Am vorbit cu doamna prefect Alexandra Văcaru pentru a se asigura ca la numărul de telefon destinat cetăţenilor ucraineni să avem şi vorbitori de ucraineană sau rusă. În acest moment avem şi câteva opţiuni de cazare, dar este bine să organizăm cazarea prin IGSU/PMB pentru a avea o bună evidenţă”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share