Reacţii la dicursul lui Putin de Ziua Victoriei

Reacţii la dicursul lui Putin de Ziua Victoriei

Preşedintele rus Vladimir Putin a evocat luni memoria eroismului sovietic în cel de Al Doilea Război Mondial pentru a-şi încuraja armata către victorie în Ucraina şi a afirmat că Occidentul "pregătea o invazie a pământului nostru, inclusiv a Crimeei", iar afirmaţiile sale au provocat numeroase reacţii în rândul opoziţiei şi în mediul diplomatic, relatează Reuters.

Una dintre cei care a reacţionat la discursul lui Putin susţinut cu prilejul paradei de Ziua Victoriei din Piaţa Roşie a fost Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt în exil a opozantului arestat Aleksei Navalnîi.

"Un bătrân, nebun în autoizolarea lui, stă singur pe podium pentru că nimeni nu a venit să fie alături de el, tuşeşte şi spune ceva despre naziştii din NATO. Cred că nici cel mai devotat susţinător al lui Putin nu va crede că aceasta este o imagine a victoriei", a postat ea pe Twitter.

Criticul în exil al lui Putin şi fostul oligarh Mihal Hodorkovski a postat la rândul lui pe Twitter: "Astăzi este o sărbătoare pe care o celebram din copilărie. Pe 9 mai 1945, naziştii care au bombardat Kievul la 4 dimineaţa, pe 22 iunie 1941, au capitulat. La 4 dimineaţa pe 24 februarie, 2022, sub auspiciile unor spirite fasciste rele, Kievul a fost din nou bombardat. Descendenţii unora dintre învingători. Care au devenit fascişti. Uitaţi de 9 mai. Nu este o sărbătoare".

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt