Războiul Gunoaielor din Sectorul 1 continuă: Romprest va sista măturarea străzilor din cauza datoriilor neachitate

Războiul Gunoaielor din Sectorul 1 continuă: Romprest va sista măturarea străzilor din cauza datoriilor neachitate
Inquam Photos / Octav Ganea

Scandalul dintre Primăria Sectorului 1 şi compania de Salubritate Romprest contiunuă cu sistarea serviciilor de salubrizare stradală, după ce locuitorii din Sectorul 1 au rămas cu gunoaiele la poartă la începutul verii şi cu deşeurile aruncate ilegal pe străzi iarna trecută.

Potrivit unui comunicat al Romprest remis „Adevărul”, compania a notificat atât Prefectura cât şi Primăria Sectorului 1 că urmează să sisteze curăţarea străzilor.   Motivul invocat de compania de salubritate constă în neplata datoriilor de 119,5 milioane lei, pentru prestatii confirmate in perioada iulie 2020-martie 2021.   Astfel, compania anunţă că nu va mai colecta deşeurile ilegale rezultate din construcţii de pe raza sectorului 1 şi va mătura străzile doar o dată pe săptămână:  

Măsurile adoptate în temeiul legii şi al contractului implică diminuarea resurselor alocate inclusiv disponibilizări masive de personal. Astfel, nicio comandă de cantităţi de prestaţii de salubrizare stradală, cauzată de producerea unor evenimente neprevăzute, emisă de către Poliţia Locală, nu va putea fi onorată.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt