Războiul din Ucraina a pus lupa pe România - Prima News

Războiul din Ucraina a pus lupa pe România

O criză pentru Europa, dar o oportunitate pentru România. Războiul din Ucraina a scos țara noastră din anonimat. Prin ajutorul oferit refugiaților, dar și prin poziția pe harta NATO, România a ajuns să fie importantă pentru Europa atât din punct de vedere strategic, cât și din punct de vedere al resurselor.

La un an de la izbucnirea războiului, România devine ceea ce poate doar visa. Un hub important pentru Europa și o țară vizibilă pentru lumea întreagă. Războiul din Ucraina a făcut ca în țara noastră lucrurile să se miște rapid, să fie luate decizii care așteptau de mai bine de 10 ani, iar Europa să ne vrea mai aproape datorită importanței noastre în regiune.

Așa că anul trecut cei mai importanți oameni ai planetei ne-au călcat pragul. Kamala Harris, Jill Biden, Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen, Anthony Blinken, Pedro Sanchez și mulți alți șefi de stat au venit în țara noastră. Ucraina a fost subiectul principal de discuție, mai ales după ce România a primit milioane de refugiați și le-a oferit condiții optime de trai.

România și-a jucat cartea și din punct de vedere strategic, așa că pentru NATO am devenit o țară de o importanță majoră. În noiembrie, la București, cei mai importanți oameni ai alianței și nu numai se strângeau la Palatul Parlamentului pentru Ministeriala NATO.

De la București au fost anunțate decizii importante pentru Ucraina. Pentru prima dată, Republica Moldova a fost invitată la un astfel de eveniment, iar Suedia și Finlanda au primit acceptul pentru aderarea la NATO.

foto: presidency.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share