Războiul din Ucraina a pus lupa pe România

Războiul din Ucraina a pus lupa pe România

O criză pentru Europa, dar o oportunitate pentru România. Războiul din Ucraina a scos ţara noastră din anonimat. Prin ajutorul oferit refugiaţilor, dar şi prin poziţia pe harta NATO, România a ajuns să fie importantă pentru Europa atât din punct de vedere strategic, cât şi din punct de vedere al resurselor.

La un an de la izbucnirea războiului, România devine ceea ce poate doar visa. Un hub important pentru Europa şi o ţară vizibilă pentru lumea întreagă. Războiul din Ucraina a făcut ca în ţara noastră lucrurile să se mişte rapid, să fie luate decizii care aşteptau de mai bine de 10 ani, iar Europa să ne vrea mai aproape datorită importanţei noastre în regiune.

Aşa că anul trecut cei mai importanţi oameni ai planetei ne-au călcat pragul. Kamala Harris, Jill Biden, Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen, Anthony Blinken, Pedro Sanchez şi mulţi alţi şefi de stat au venit în ţara noastră. Ucraina a fost subiectul principal de discuţie, mai ales după ce România a primit milioane de refugiaţi şi le-a oferit condiţii optime de trai.

România şi-a jucat cartea şi din punct de vedere strategic, aşa că pentru NATO am devenit o ţară de o importanţă majoră. În noiembrie, la Bucureşti, cei mai importanţi oameni ai alianţei şi nu numai se strângeau la Palatul Parlamentului pentru Ministeriala NATO.

De la Bucureşti au fost anunţate decizii importante pentru Ucraina. Pentru prima dată, Republica Moldova a fost invitată la un astfel de eveniment, iar Suedia şi Finlanda au primit acceptul pentru aderarea la NATO.

foto: presidency.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt