Război în loc de armistiţiu

Război în loc de armistiţiu

S-a încheiat aşa zisul armistiţiu declarat de Rusia în Ucraina. Luptele nu au încetat însă nicio clipă pe durata celor 36 de ore. Trupele ruse au lansat atacuri asupra zonelor civilie din estul Ucrainei iar noi date arată că Ucraina are cel mai mare teren minat din lume.

În Bahmut, oraş strategic din Donetk sunt duse cela mai grele lupte, care nu s-au oprit nici în ziua de Crăciun. Mai bine de jumătate din locuitori au părăsit oraşul de teama războiului. La situaţia din Bahmut s-a referit şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în mesajul transmis populaţiei.

De partea cealaltă, Rusia insistă că a respectat încetarea focului dar au fost atacaţi de ucraineni şi s-au apărat. Două centrale termice din regiunile controlate în Donetk au fost avariate de un atac multiplu cu rachete.

Fondatorul Grupului mercenarilor Wagner din Rusia a declarat că doreşte ca forţele sale şi armata rusă să captureze oraşul Bahmut din estul Ucrainei pentru resurse şi oraşele sale subterane, unde pot să adăpostească trupe şi tancuri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt