Rareş Bogdan: Suntem oameni serioşi. Suntem un partid de 148 de ani, avem istorie şi istoria ne obligă să respectăm ceea ce semnăm

Rareş Bogdan: Suntem oameni serioşi. Suntem un partid de 148 de ani, avem istorie şi istoria ne obligă să respectăm ceea ce semnăm
Mediafax

Europarlamentarul Rareş Bogdan (PNL) a afirmat că rotativa guvernamentală va avea loc, mai ales că istoria obligă PNL să respecte protocolul semnat. Bogdan a precizat că patru poziţii în viitorul Guvern revin PNL, dar şi că Nicolae Ciucă nu ar trebui să se mai regăsească în noul Executiv.

Întrebat duminică seară, la Prima News, dacă va avea loc rotativa guvernamentală, Rareş Bogdan a răspuns afirmativ.

”Da, suntem oameni serioşi. Suntem un partid de 148 de ani, avem istorie şi istoria ne obligă să respectăm ceea ce semnăm”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu va fi premier, Rareş Bogdan a explicat că în protocol nu sunt menţionate nume ale unor persoane.

”Eu nu ştiu cine. Protocolul nu spune nume, nu spune vicepremier Bolojan sau Bogdan sau Motreanu sau Bode sau cine o fi, scrie doar nume. PNL preia poziţia de vicepremier în guvernul condus de un social-democrat. Că e Marcel Ciolacu sau altcineva, e opţiunea dânşilor”, a declarat Bogdan.

Rareş Bogdan a subliniat că patru poziţii în viitorul Executiv revin PNL.

”De asemenea, noi urmează să nominalizăm nişte persoane onorabile, profesioniste la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul Finanţelor Publice, de asemenea, în poziţia de secretar general al Guvernului. Deci sunt 4 poziţii care revin PNL. Deci două ministere, secretar general al guvernului şi poziţia de vicepremier”, a precizat Rareş Bogdan care a adăugat că nu îşi doreşte să facă parte din noul guvern, deoarece are treabă la Bruxelles.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă ar trebui să facă parte din noul Guvern, Bogdan a precizat că el se va opune la acest lucru.

”Eu mă voi opune la asta. Sunt total de acord să rămână premier, Ciucă, nu am nicio problemă. Cum să rămâi, după ce ai fost premier, să rămâi ministru? Cred că poate să fie un excepţional preşedinte al Senatului, al doilea om în stat. Dacă ai fost prim-ministru, nu te duci ministru la bucătării şi surcele”, a subliniat Rareş Bogdan, care a menţionat că Nicolae Ciucă va rămâne preşedintele PNL.

Afla mai multe desprepnlpsdrotativa
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt