Rămas şomer, s-a mutat într o peşteră

Rămas şomer, s-a mutat într o peşteră

Rămas fără locuinţă şi fără serviciu, un bărbat din Bihor a ales o soluţie radicală şi are o poveste demnă de un
scenariu de film. S-a mutat într-o peşteră din zona montană a judeţului, unde a trăit aproape două săptămâni doar cu apă. Acolo a fost găsit de salvamontişti, care l-au dus la spital. Acum se află într-o casă administrată de Viorel Paşca, bihoreanul care în ultimii 15 ani a îngrijit peste 2500 de oameni cu ajutorul donaţiilor.

Tiberiu Popoviciu are 55 de ani şi a trăit toată viaţa în Oradea, lucrând ca fierar betonist, muncitor în industria
maselor plastice, dar şi ca paznic. În timpul pandemiei şi-a vândut garsoniera pentru a-şi lichida creditul luat din bancă şi a locuit o vreme în chirie. Rămas şi fără loc de muncă, bărbatul a cautat în zadar un nou job. Deşi are multe calificări, nimeni nu a vrut să îl angajeze. Astfel, a ajuns pe străzi.

Nedorind să cerşească, a plecat în luna octombrie din Oradea în localitatea montană Suncuiuş din judeţul Bihor,
unde a trăit vreme de trei săptămâni cu puţină mâncare şi apă, intr-o peşteră din pădure. A dorit să fie singur o perioadă şi să-şi caute loc de muncă în zonă. Problemele au început atunci când ploaia a inundat pestera i-a udat materialele cu care se acoperea.

După această perioadă cruntă, în care a fost la limita supravieţuirii, a fost găsit de patru tineri ce căutau plante prin pădure. Aceştia au anunţat Serviciul Salvamont iar bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Oradea. În aceeaşi zi, după câteva ore a ajuns la centrul de bătrâni de la Tinca, deţinut de Viorel Paşca, cel care mai are grijă de alţi 500 de oameni ai străzii.

După ce se va pune pe picioare, bărbatul vrea să îşi caute din nou un loc de muncă şi să se întoarcă în Oradea

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt