Rafila: ”10 milioane am trecut prin boală”

Rafila: ”10 milioane am trecut prin boală”

10 milioane de români ar fi trecut prin infecţia cu covid-19! Aceasta ar fi cifra reală, şi nu 1,8 milioane cât este cifra oficială. Declaraţiile au fost făcute de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. Acesta a mai precizat că sunt foarte multe necunoscute despre varianta Omicron şi ar fi bine să fim pregătiţi pentru ce e mai rău. Valul 5 pandemic va pune o presiune uriaşă pe sistemul de sănătate, pentru că într-un timp foarte scurt va creşte numărul de infectări, atrag atenţia specialiştii.

În câteva săptămâni, prognozele arată că România va intra în valul 5, iar specialiştii explică DE CE NU nu vom trece cu uşurinţă peste tot ce va urma.

În acest scenariu sumbru care se conturează, specialiştii sunt tot mai îngrijoraţi de faptul că NU sunt suficienţi medici în spitale. În România sunt aproape 2000 de medici cu liberă practică în anestezie şi terapie intensivă, inegal repartizaţi. Cei mai mulţi sunt în Bucureşti, Cluj şi Timiş şi cei mai puţini în Călăraşi, Ilfov şi Tulcea.

În tot acest timp în care autorităţile se pregătesc pentru valul al cincilea, se fac şi ultimele îmbunăţăţiri pentru
redeschiderea, din ianuarie, a pavilionului 5 de la Institutul Matei Balş. Vor fi 3 etaje cu 100 de paturi cu oxigen. E vorba despre corpul de clădire care a ars în februarie, atunci când au murit, pe loc, 8 persoane.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt