Racla cu moaştele Sf. Parascheva, purtată prin centrul Iaşiului

Racla cu moaştele Sf. Parascheva, purtată prin centrul Iaşiului

La Iaşi a fost împodobit baldachinul unde va fi aşezată racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Sâmbătă dimineaţă la ora 6.00, racla va fi purtată într-o procesiune prin centrul oraşului. Este primul moment important al pelerinajului. Peste 7.000 de flori sunt folosite pentru ornat. Toate au fost aduse de o familie din Bucureşti, cea care face acest gest pentru al 19-lea an la rând.

Nicu Marin este şeful împodobirii baldachinului. 25 de oameni au făcut aranjamentele florale. Toată operaţiunea a durat două zile. Giani a ajuns prima dată la pelerinaj când avea şapte ani. De atunci în fiecare an, ajută la împodobirea baldachinului din curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Ca în fiecare an, la pelerinaj ajung oameni care speră la minuni. Aceste două femei vin de la Bucureşti - au rude bolnave şi speră ca rugăciunile să le ajute.

Sâmbătă dimineaţă la ora 6 moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi scoase din Catedrală şi aşezate pe baldachin. Pelerinajul durează până pe sâmbăta viitoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt