Putin spune că nu e niciun dubiu că Rusia îşi va atinge obiectivele în Ucraina

Putin spune că nu e niciun dubiu că Rusia îşi va atinge obiectivele în Ucraina
Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni că, fără niciun dubiu, Rusia îşi va atinge obiectivele în campania sa militară în Ucraina, asigurând că toate planurile în acest scop sunt puse în aplicare, relatează EFE.

La întâlnirea cu tatăl lui Vladimir Joga, un militar rus care şi-a pierdut viaţa la 5 martie în Volnovaha, regiunea Doneţk, preşedintele rus a spus că "băieţii se luptă cu curaj, eroic şi profesionist".

"Toate planurile sunt puse în aplicare. Obiectivele vor fi atinse, nu există nicio îndoială", a asigurat Putin după tradiţionala paradă militară din Piaţa Roşie cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la victoria sovietică asupra Germaniei naziste.

Preşedintele rus a făcut aceste declaraţii în condiţiile în care armata sa nu a reuşit să preia controlul asupra Donbasului după mai bine de două luni de ofensivă militară în Ucraina.

"Dacă ar fi existat măcar o singură posibilitate de a rezolva această problemă (a Donbasului) prin alte mijloace paşnice, noi desigur am fi profitat, dar nu ne-au lăsat această opţiune, pur şi simplu nu am avut de ales", a spus Putin, justificându-şi campania militară pe care a declanşat-o în Ucraina.

Cu câteva momente mai devreme în discursul său de Ziua Victoriei, Putin a acuzat Occidentul şi NATO că ar fi pregătit o "invazie în teritoriile istorice ale Rusiei, inclusiv în Crimeea", astfel încât nu a avut de ales decât să declanşeze un atac "preventiv" în Ucraina.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt