Putin, singur de Crăciun

Putin, singur de Crăciun

Vladimir Putin a participat singur la slujba de Crăciun oficiată într-o catedrală din Kremlin în loc să se alăture credincioşilor aşa cum făcea de obicei. Este pentru prima dată în ultimii ani când Putin sărbătoreşte Crăciunul la Moscova şi nu în regiunea din jurul capitalei.

Îmbrăcat elegant, cu o haină albastră şi un pulover alb cu guler, Putin a fost singurul enoriaş care a participat la slujbă. Deşi ştia că era singur acesta nu a ezitat să privească înapoi, de parcă ar fi fost urmărit. Prelaţii care oficiază slujba sunt la o distanţă de câţiva metri de el.

Televiziunea de stat a transmis imagini în direct cu Putin în interiorul Catedralei Buneivestiri în timp ce preoţii oficiau la miezul nopţii Sfânta Liturghie. Acesta a fost arătat în timp ce îşi făcea cruce de mai multe ori înainte ca reportajul televizat să fie întrerupt, pentru a prezenta telespectatorilor slujba oficiată de patriarh la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Catedrala a fost iniţial concepută ca o biserică pentru ţarii ruşi. Până la începutul secolului 20, Catedrala Bunavestire era capela privată a familiei imperiale.

În anii precedenţi, Putin participa de obicei la ceremonii fastuoase. Acesta participa la slujba oficiată de Patriarhul Chiril alături de oficiali ruşi şi mii de oameni.

Patriarhul Chiril I al Moscovei le-a cerut joi, Rusiei şi Ucrainei să respecte armistiţiul de Crăciun de 36 de ore anunţat de Putin. Ruşii, însă, au încălcat armistiţiul chiar din prima oră şi au bombardat oraşele Bahmut şi Kramatorsk.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt