Putin a împlinit 70 de ani

Putin a împlinit 70 de ani
Sursa> Profimedia

Vladimir Putin a împlinit astăzi 70 de ani şi se află într-un moment de cumpănă al vieţii sale. De 18 ani este preşedintele Rusiei, cu patru mandate la activ. Iar de aproape opt luni, armata sa este umilită dramatic în Ucraina, unde a crezut că poate învinge în doar câteva zile, iar sancţiunile occidentale încep să lase urme în viaţa ruşilor. Iată, pe scurt, care este povestea tumultuoasă de viaţă a dictatorului de la Kremlin.

Născut la Leningrad, în 1952, Vladimir Putin este a treia generaţie de bărbaţi din familia lui aflaţi în slujba ţării. Bunicul lui a fost bucătarul lui Lenin şi Stalin, iar tatăl, militar în marina sovietică, dar şi spion NKVD în cel de-al doilea Război Mondial. Mama, însă, îl botează ortodox, în secret.

Pasionat de judo, Putin începe să practice acest sport de copil, iar la 18 ani are deja centura neagră. Judo a făcut parte din personalitatea sa de „macho”.

Are un mariaj de 31 de ani cu Lyudmila. Două fiice, Maria şi Katerina, au rezultat din căsătoria încheiată în 2014.
În ultimii şapte ani de căsnicie, Putin ar fi avut mai multe amante. Cea mai lungă relaţie ar fi avut-o cu gimnasta Alina Kabaeva. Alte speculaţii o aduc în discuţie şi pe Svetlana Krivonogykh, cu care se presupune că ar avea şi un copil.

După absolvirea universităţii, Vladimir Putin e recrutat de KGB, în serviciul de contraspionaj. Termină în anii '70 cursul de perfecţionare al serviciului sovietic secret lucrează la Direcţia Numărul 5, cea care combătea opoziţia politică. La jumătatea anilor 80, în plin război rece, Putin e trimis la Dresda, în Germania de Est, pentru a spiona statele NATO. După căderea zidului Berlinului din 1989, se întoarce în Rusia.

În mai 1990, începe cariera sa politică, după ce este numit consilier al primarului oraşului Sankt Petersburg în domeniul afacerilor internaţionale. De atunci şi până în 1999, Putin a săvârşit cu succes atribuţiile sale politice şi toate au ajuns să servească pentru ceea ce avea să devină: preşedinte al Rusiei cu patru mandate.

Cel mai controversat moment din viaţa lui Putin este fără doar şi poate decizia sa de a trimite armata rusă spre Ucraina, provocând astfel un război. Acesta a început pe 24 februarie a acestui an şi nu pare să se termine prea curând, ba din contră, armata rusă pare că pierde teren. În aceste condiţii, cea mai nouă ameninţare şi cea care sperie marii lideri politici, dar şi oamenii de rând, este un posibil atac nuclear din partea Rusiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt