Pui de zimbru născut în Munții Apuseni - Prima News

Pui de zimbru născut în Munții Apuseni

17 zimbri sunt eliberati in salbaticie in Muntii Tarcu din judetul Caras-Severin pentru a repopula zona. Zimbrii au fost adusi din diferita centre de reproducere din Europa printr-un proiect initiat de Rewilding Europe si WWF-Romania. 17.05.2014

S-a născut primul pui de zimbru în libertate, în Munții Făgăraș. Puiul are aproximativ o lună de zile și este păzit foarte bine de către turmă. Primele exemplare de zimbri au fost puse în libertate în România încă din luna mai, prin programul de reintroducere a zimbrilor în Munții Făgăraș, în zona lacului Pecineagu.

După mai bine de 200 de ani de la dispariția zimbrilor din pădurile României, în toamna anului trecut au reapărut în Munții Făgăraș câteva exemplare. Primele 30 de zile, animalele au fost ținute într-o rezervație, după care au fost eliberate într-o zonă mai mare, de aclimatizare, iar abia în primăvară au fost eliberate complet.

Surpriza cea mare a venit în urmă cu câteva zile, când în urma monitorizărilor s-a observat un pui de zimbru. Acesta ar fi primul pui care se naște în sălbăticie, în aceste păduri. Deși este destul de fragil, speranțele de supraviețuire sunt mari, în ceea ce îl pivește pe micuț.

Proiectul își propune să reintroducă 30 de exemplare de zimbri în 3 zone din țară.

În prezent, pădurile din Europa mai găzduiesc doar aproximativ 5 000 de exemplare din această specie.Total
0
Shares
Total
0
Share