Pui de delfin găsit mort pe plajă

Pui de delfin găsit mort pe plajă

Un pui de delfin a fost găsit mort, pe plaja din Mamaia, iar activistii de mediu dau vina pe plasele pescarilor in care mamiferele se incurca si nu mai pot iesi la suprafata, sa respire. Animalele mor sufocate, iar marea le aduce la mal. De la începutul anului până acum, 35 delfini morti au ajuns pe plajele româneşti.

În aceasta perioada delfinii se aparopie de tarm in cautarea hranei. Sunt si delfini invatati să pescuiasca inclusiv din plasele pescarilor iar uneori se prind in ele şi pier. Pescarii ii scot din plase si-i arunca in mare, iar valurile le aduc trupurile la tarm.
În urmă cu o zi a mai fost gasit un pui mort pe plaja din Mamaia. Luna trecuta alti trei delfini fara viata au fost gasiti la Eforie Nord. De la-nceputul anului pina acum, 35 de eexemplare au fost găsite moarte pe plajele romanesti.

In sezonul estival, unii delfini mai sunt raniti de elicele ambarctinilor de agreement si prezinta rani vizibile pe piele.Martorii care au văzut puiul de delfinl pe plaja din Mamaia au afirmat că avea două răni pe abdomen.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt