Psiholog gratuit pentru cei aflaţi în nevoie

Psiholog gratuit pentru cei aflaţi în nevoie

Pandemia nu a afectat doar sănătatea fizică a românilor. Cei doi ani şi-au pus amprenta şi pe starea psihică a unei mari părţi din populaţie. Pierderea locului de muncă, izolarea sau neînţelegerile în familie i-au dus pe mulţi în pragul disperării. La Oradea, autorităţile locale pun la dispoziţia celor care au probleme, un psiholog.

În fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, psihologul Direcţiei de Asistenţă Socială din Oradea se aşază la birou şi stă de vorbă cu cei care şi-au pierdut locul de muncă, au fost trimişi în şomaj tehnic, au conflicte în familie sau care nu pot gestiona rigorile şcolii online. Şedinţele, care sunt gratuite, au loc la telefon sau prin video conferinţă. Astfel, cei care trec printr-un moment critic pot fi consiliaţi de la distanţă fără a fi nevoiţi să iasă din casă, sau să-şi dezvălue identitatea.

Acolo unde este cazul, discuţia poate dură până la 40 de minute, timp în care psihologul şi beneficiarul şedinţei de consiliere caută soluţii pentru ieşirea din impas.

Pentru mulţi, acest telefon verde gratuit este un ajutor binevenit. În condiţiile în care unii dintre cei care sună şi-au pierdut locul de muncă, participarea la o şedinţă care costă până la 200 de lei ar fi fost un efort financiar prea mare.

Problemele semnalate de orădeni sunt din cele mai diverse

Statisticile arată că în perioada pandemiei, la nivel naţional, aproximativ 48% dintre copii şi părinţi s-au confruntat cu stări de anxietate, tulburări emoţionale şi depresie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt