PSD vrea să îi ia din atribuţii lui Raed Arafat. Grindeanu: „Nu e suficient un singur om”

PSD vrea să îi ia din atribuţii lui Raed Arafat. Grindeanu: „Nu e suficient un singur om”

Secretarul de Stat Raed Arafat ar putea pierde din atribuţiile care i-au fost desemnate pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. O parte dintre acestea ar urma să fie preluate de ministrul Sănătăţii. Vicepremierul Sorin Grindeanu a explicat la Interviurile Digi24.ro că şi Rafila este „un specialist, un om respectat în domeniul Sănătăţii”.

Încă de la audierile din Parlament, înainte de învestirea Guvernului Ciucă, Alexandru Rafila a dat de înţeles că Raed Arafat nu se va mai ocupa de gestionarea măsurilor anti-pandemice. Acesta a spus că deşi DSU „şi-a făcut bine treaba”, măsurile sanitare ar trebui luate şi asumate de Ministerul Sănătăţii şi nu de altă instituţie.

„DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate şi asumate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătăţii să răspundă”, a spus Alexandru Rafila.

Afla mai multe desprearaftatributiipsd
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt