Protestele continuă la Cugir

Protestele continuă la Cugir

Continuă protestele la cele doua fabrici de arme din Cugir! Un secretar de stat de la Ministerul Economiei care a ajuns astăzi acolo nu a reuşit să aplaneze conflictele de muncă. Angajaţii spun că nu mai rezistă cu salariile mici pe care le primesc si condiţiile de muncă insalubre. Altfel, oamenii au refuzat propunerea făcută de reprezentaţii statului şi spun că vor renunţa la proteste atunci când îşi vor primi drepturile.

După trei zile cosecutive de protest, la Cugir a sosit o delegaţie condusă de o un secretar de stat din cadrul
Ministerului Economiei. Negocierile nu au aut însă niciun rezultat. Angajatii cer creşterea salariilor cu minimum 30 la suta şi crearea unor condiţii de lucru decente. Reprezentanţii ministerului le-au oferit o creştere cu suma de 205 lei brut, începând cu 1 martie şi o altă mărire din iulie, însă, acest lucru i-a enervat şi mai tare pe oameni, mai ales că secretarul de stat, care a venit la Cugir, a refuzat să iasă din unitate şi să discute cu muncitorii.

Angajaţii se plâng că suma câştigată de ei nu depăşeşte 2000 de lei pe luna, iar astfel sunt nevoiţi să trăiască de pe o zi pe alta.

Oamenii sunt indignaţi şi de faptul că nu au veniti la discuţii şi miniştrii.

Este a patra zi în care angajatii de la cele două fabrici de armament din Cugir refuză să intre la lucru. Ei spun că vor continua protestele până le vor fi îndeplinite cererile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt