Protest uriaş, zeci de mii de profesori în stradă

Protest uriaş, zeci de mii de profesori în stradă

Profesorii au decis: chiar şi după întâlnirea cu preşedintele Iohannis, greva continuă! Liderii de sindicat au fost la discuţii cu şeful statului, care le-a promis că, la un moment dat, Guvernul le va mări salariile. Cum situaţia nu s-a lămurit, dascălii nu se lasă. Zeci de mii au ieşit în stradă, în Capitală şi în marile oraşe - au fost cele mai mari proteste din educaţie din ultimii ani.

Sindicaliştii spun că preşedintele şi-a arătat interesul pentru problemele lor şi speră ca revendicările să li se rezolve. La rândul său, Klaus Iohannis a transmis că rezolvarea blocajului este crucială pentru buna desfăşurare a anului şcolar şi că garantează, în calitate de mediator, încheierea unui acord politic pentru cererile cadrelor didactice.

Cel mai mare miting al profesorilor a început în faţa Guvernului. Apoi, protestarii au plecat spre Cotroceni. După peste 25 de ani de muncă o profesoara de religie şi desen la un liceu din Bârlad are un salariu de 4.000 de lei.

Profesorii nu au fost singuri. Elevi din Constanţa şi Ploieşti au venit să-şi susţină dascălii. Cadrele didactice şi-au strigat revolta în toate marile oraşe. Nici ultima ofertă a guvernului, care a majorat primele de la 2500 la 4.000 de lei, în două tranşe, nu i-a impresionat.

Peste 1.000 de profesori au protestat şi la Suceava. Nu vor înceta greva până când guvernanţii nu le vor oferi salarii şi condiţii decente. Sute de dascăli au iesit şi la Galati, in fata Prefecturii. Şi sunt decişi să nu cedeze. La Mureş, dascălii şi-au aruncat pixurile în faţa Institutiei Prefectului.

Greva din educaţie va continuă şi zilele următoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt