Protest în Chişinău

Protest în Chişinău

Un nou protest, de această dată violent, avut loc la Chişinău! Mii de proruşi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine în încercarea de intra în Parlament. Patru alerte cu bombă au azi iar una dintre ele la aeroportul din Chişinău. Şeful Inspectorului General al Poliţiei a anunţat, că un luptător din trupele Wagner şi 200 de străini au fost opriţi la frontieră.

Protestul organizat de partidul pro-rus Şor a început la ora 13:00. Manifestanţii au pornit în coloană de la Universitatea de Medicină către Parlament. "Noi suntem poporul" şi 'Ruşine" sunt cuvintele care s-au auzit pe străzile din Chişinău. În fruntea mulţimii s-au aflat liderii partidului pro rus: Reghina Apostolov, Vadim Fotesc şi Marina Tauber.

Imediat spiritele s-au încins între protestari şi forţele de ordine. Mai mulţi poliţişti au format un cordon viu şi au blocat bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Protestarii au forţat cordonul pentru a-şi schimba traseul iniţial. Poliţiştii au anunţat că 54 de protestari, dintre care 21 de minori, aveau obiecte interzise asupra lor. Cu toţii au fost duşi la poliţie pentru verificări.

Patru alerte cu bombă au fost înregistrate. Una dintre ele pe Aeroportul Internaţional Chişinău, care a fost evacuat. Din fericire, toate s-au dovedit a fi alarme false.

Mai multe autocare şi microbuze cu protestari, care urmau să ajungă în Chişinău pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de actuala guvernare au fost blocate.

Într-o conferinţă de presă susţinută chiar înainte de protest, şeful poliţiei din Republica Moldova a anunţat că a fost dejucată o încercare de destabilizarea a situaţiei din Moldova. O schemă specifică serviciilor speciale din Rusia. Zeci de persoane au fost reţinute.

Un membru al grupării mercenare Wagner a fost oprit la graniţă în timp ce încerca să intre în Republica Moldova. El a fost depistat la Aeroportul Internaţional Chişinău, iar poliţiştii de frontieră nu i-au autorizat intrarea în Moldova. În ultima săptămână, peste 180 de străini au fost respinşi la frontieră.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt