Protest în Chișinău - Prima News

Protest în Chișinău

sursa: captură youtube

Un nou protest, de această dată violent, avut loc la Chișinău! Mii de proruși s-au îmbrâncit cu forțele de ordine în încercarea de intra în Parlament. Patru alerte cu bombă au azi iar una dintre ele la aeroportul din Chișinău. Șeful Inspectorului General al Poliției a anunțat, că un luptător din trupele Wagner și 200 de străini au fost opriți la frontieră.

Protestul organizat de partidul pro-rus Șor a început la ora 13:00. Manifestanții au pornit în coloană de la Universitatea de Medicină către Parlament. “Noi suntem poporul” și ‘Rușine” sunt cuvintele care s-au auzit pe străzile din Chișinău. În fruntea mulțimii s-au aflat liderii partidului pro rus: Reghina Apostolov, Vadim Fotesc și Marina Tauber.

Imediat spiritele s-au încins între protestari și forțele de ordine. Mai mulți polițiști au format un cordon viu și au blocat bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Protestarii au forțat cordonul pentru a-și schimba traseul inițial. Polițiștii au anunțat că 54 de protestari, dintre care 21 de minori, aveau obiecte interzise asupra lor. Cu toții au fost duși la poliție pentru verificări.

Patru alerte cu bombă au fost înregistrate. Una dintre ele pe Aeroportul Internațional Chișinău, care a fost evacuat. Din fericire, toate s-au dovedit a fi alarme false.

Mai multe autocare și microbuze cu protestari, care urmau să ajungă în Chișinău pentru a-și exprima nemulțumirea față de actuala guvernare au fost blocate.

Într-o conferință de presă susținută chiar înainte de protest, șeful poliției din Republica Moldova a anunțat că a fost dejucată o încercare de destabilizarea a situației din Moldova. O schemă specifică serviciilor speciale din Rusia. Zeci de persoane au fost reținute.

Un membru al grupării mercenare Wagner a fost oprit la graniță în timp ce încerca să intre în Republica Moldova. El a fost depistat la Aeroportul Internațional Chișinău, iar polițiștii de frontieră nu i-au autorizat intrarea în Moldova. În ultima săptămână, peste 180 de străini au fost respinși la frontieră.

Total
0
Shares
Total
0
Share