Protest de amploare la Iași - Prima News

Protest de amploare la Iași

Peste 3.000 de cadre didactice au protestat la Iași, în fața prefecturii, pentru salarii decente și mai mult respect din partea guvernanților. Deranjați de faptul că negocierile trenează, oamenii au blocat zona din fața instituției și străzile adiacente strigându-și păsurile. Acesta a fost cel mai mare protest, de până acum, al celor din învățământul preuniversitar ieșean.

Profesorii ieseni spun că nu au de gând să pună capăt grevei generale până când revendicările lor nu vor fi soluționate. Cer ca majorările în învățământul preuniversitar să pornească de la un procent de 60 la sută. Ceea ce ar insemna ca un profesor debutant să primească un salariu de 4000 de lei. O sumă decentă, egală cu salariul mediu brut pe economie, susțin sindicaliștii.

Cei peste 3.000 de profesori, veniți din tot județul Iasi, vor ca salarizarea să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.

Profesorii mai cer o indexare anuală a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației, plata orelor suplimentare făcute de personalul didactic auxiliar și nedidactic, dar și acordarea sporurilor pentru condiții de muncă.Total
0
Shares
Total
0
Share