Protest de amploare la Iaşi

Protest de amploare la Iaşi

Peste 3.000 de cadre didactice au protestat la Iaşi, în faţa prefecturii, pentru salarii decente şi mai mult respect din partea guvernanţilor. Deranjaţi de faptul că negocierile trenează, oamenii au blocat zona din faţa instituţiei şi străzile adiacente strigându-şi păsurile. Acesta a fost cel mai mare protest, de până acum, al celor din învăţământul preuniversitar ieşean.

Profesorii ieseni spun că nu au de gând să pună capăt grevei generale până când revendicările lor nu vor fi soluţionate. Cer ca majorările în învăţământul preuniversitar să pornească de la un procent de 60 la sută. Ceea ce ar insemna ca un profesor debutant să primească un salariu de 4000 de lei. O sumă decentă, egală cu salariul mediu brut pe economie, susţin sindicaliştii.

Cei peste 3.000 de profesori, veniţi din tot judeţul Iasi, vor ca salarizarea să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic.

Profesorii mai cer o indexare anuală a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflaţiei, plata orelor suplimentare făcute de personalul didactic auxiliar şi nedidactic, dar şi acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt