Prognoza meteo: Canicula se întoarce în forţă. Ce fenomene anunţă meteorologii

Prognoza meteo: Canicula se întoarce în forţă. Ce fenomene anunţă meteorologii

După răcirea considerabilă a vremii, canicula se întoarce spre finalul lunii august. Cel mai cald va fi în sud-vest, iar la munte se vor înregistra cantităţi mari de precipitaţii.

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunţă că în următoarele două săptămâni vor mai fi reprize de caniculă, dar şi de ploi abundente în toate regiunile ţării.   

Joi,  19 august, vremea va deveni în general frumoasă, regimul termic diurn va fi agreabil în majoritatea zonelor, dar dimineaţa şi noaptea vor fi local răcoroase, în special în nord şi în centru. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile intramontane şi 19…20 de grade pe litoral.  

Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu unele înnorări ziua în regiunile sudice şi la munte unde izolat vor fi ploi de scurtă durată, dar şi în sud-estul extrem unde, cu precădere dimineaţa, vor mai fi posibile fenomene de instabilitate atmosferică. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-est, cu viteze mai mari pe litoral şi izolat în zona montană înaltă. La sfârşitul nopţii, pe alocuri se va forma ceaţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt