Profesorii vor salarii mai mari

Profesorii vor salarii mai mari

A fost revoltă în rândul profesorilor din întreaga ţară! Peste 170 de mii de cadre didactice au intrat în grevă. De
avertisment, deocamdată. Activitatea didactică a fost oprită timp de două ore, perioadă în care elevii au rămas în şcoală. Sindicaliştii susţin că acesta este doar preambulul. În următoarele săptămâni vor stabili data la care vor declanşa greva generală.

Profesorii se plâng că majorările salariale promise întârzie să se transforme în realitate. Orele suplimentare neplătite şi neacordarea sporurilor cuvenite sunt alte motive de nemulţumire ale cadrelor didactice.

Ea este Cristina Senoş. Învăţătoare de mai bine de 30 de ani la şcoala Sfinţii Voievozi, din Capitală. A rămas la catedră doar pentru că actul pedagogic este pentru ea o chemare mai mult decât o simplă meserie.

Astăzi a fost zi de protest pentru profesorii din toată ţara! Iar în cele două ore cât timp activitatea didactică a fost sistată, cadrele didactice au explicat elevilor motivele care i-au condus la această decizie.

După acest avertisment, reprezentanţii profesorilor aşteaptă să fie chemaţi la Guvern pentru negocieri. Alternativa este declanşarea unei greve generale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt