Profesorii vor salarii mai mari - Prima News

Profesorii vor salarii mai mari

A fost revoltă în rândul profesorilor din întreaga țară! Peste 170 de mii de cadre didactice au intrat în grevă. De
avertisment, deocamdată. Activitatea didactică a fost oprită timp de două ore, perioadă în care elevii au rămas în școală. Sindicaliștii susțin că acesta este doar preambulul. În următoarele săptămâni vor stabili data la care vor declanșa greva generală.

Profesorii se plâng că majorările salariale promise întârzie să se transforme în realitate. Orele suplimentare neplătite și neacordarea sporurilor cuvenite sunt alte motive de nemulțumire ale cadrelor didactice.

Ea este Cristina Senoș. Învățătoare de mai bine de 30 de ani la școala Sfinții Voievozi, din Capitală. A rămas la catedră doar pentru că actul pedagogic este pentru ea o chemare mai mult decât o simplă meserie.

Astăzi a fost zi de protest pentru profesorii din toată țara! Iar în cele două ore cât timp activitatea didactică a fost sistată, cadrele didactice au explicat elevilor motivele care i-au condus la această decizie.

După acest avertisment, reprezentanții profesorilor așteaptă să fie chemați la Guvern pentru negocieri. Alternativa este declanșarea unei greve generale.

Total
0
Shares
Total
1
Share