Profesorii cer demiterea ministrului Educaţiei

Profesorii cer demiterea ministrului Educaţiei

Mii de profesori cer demisia lui Sorin Cîmpeanu. Cadrele didactice spun că proiectul prin care ministrul vrea să reformeze din temelii şcoala românească a fost realizat fără ca ei să fie consultaţi. Nepotismul ar fi ridicat la rang de lege prin modificările propuse de Cîmpeanu, mai susţin aceştia.

Cu doar o săptămână înainte de începerea unui nou an şcolar, cancelariile dau în clocot. Peste 27 de mii de oameni, cei mai mulţi profesori, au semnat o petiţie prin care cer preşedintelui Klaus Iohannis demiterea ministrului Educaţiei şi retragerea proiectului girat de acesta.

În replică, Sorin Cîmpeanu susţine că profesorii sunt reticenţi la orice demers care ar implica reformarea sistemului. Iniţiatorii petiţiei susţin că prin proiectul promovat, Sorin Cîmpeanu atentează grav la integritatea academică şi creează scuturi de protecţie pentru fraudatori şi plagiatori.

Proiectele ministrului Educaţiei se pot transpune în lege doar dacă primesc votul Parlamentului şi sunt promulgate de preşedintele României.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt