Profesor universitar, acuzat de studenți - Prima News

Profesor universitar, acuzat de studenți

“Analfabeți”, “bătuți în cap”, “faceți țara de rușine”! Acestea sunt cuvintele pe care o profesoară de limba suedeză de la Universitatea din București le folosea cu studenții săi. Totul a ieșit la iveală după ce mai mulți studenți au început să vorbească despre comportamentul abuziv pe care dascălul îl avea față de ei. Din cauza injuriilor pe care le primeau, 11 dintre ei au decis să abandoneze facultatea. Mai bine de 20
de studenți au depus reclamații pe numele femeii, iar conducerea Univeristății din București a început o anchetă.

O profesoară de suedeză de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine este acuzată de foști și actuali studenți că îi jignea la cursuri și avea un comportament abuziv. Totul a ieșit la iveală după ce o fată și-a făcut curaj și a povestit cum decurg orele la clasă, pe o rețea socială!

Iar calvarul pentru studenți se pare că nu este recent. Încă din anul întâi de facultate aceștia reclamă comportamentul… neadecvat al profesorului.

La un moment dat, o altă studentă a profesoarei nu a putut fi prezentă la cursurile acesteia din cauza unor probleme grave de sănătate. Tratamentul primit din partea dascălului i-a lăsat pe colegii ei fără cuvinte.

În primul an de facultate au fost admiși la secția de suedeză 35 de studenți . Însă, în anul doi, 11 dintre aceștia au decis să renunțe. Cauza a fost pentru toți aceeași : comportamentul profesoarei.

După ce postarea tinerei a devenit virală, mai mulți studenți, chiar și de la alte facultăți, au început să lase în comentarii experiențele similare pe care le trăiesc în facultate. Solidar cu acest caz a fost și un student din Suedia care a ținut să lase un mesaj pentru studenții români.

Acuzații asupra profesoarei de suedeză au ajuns și la conducerea Universității din București, iar o anchetă a început. Atât studenții care au reclamat abuzurile, cât și profesoara, au fost chemați pentru a-și spune punctul de vedere.

Am încercat să aflăm și punctul de vedere al cadrului ditactic însă până la difuzarea acestei știri nu am primit un răspuns. Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București se numără printre cele mai căutate. Vara trecută, concurența a fost de 9 pe un loc.

Total
0
Shares
Total
0
Share