Problema numărul unu - inflaţia; avem un premier care nu ne arată că înţelege cum funcţionează economia

Problema numărul unu - inflaţia; avem un premier care nu ne arată că înţelege cum funcţionează economia

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, l-a criticat, luni, pe premierul Nicolae Ciucă, despre care a afirmat că "nu arată că înţelege cum funcţionează economia", şi a solicitat parlamentarilor să voteze proiectul partidului care vizează scăderea TVA la carburanţi de la 19% la 5%, susţinând că această măsură ar produce "rapid" efecte.

El a precizat că Biroul Naţional al USR, reunit luni dimineaţă, a discutat despre problema "numărul unu" cu care se confruntă populaţia în prezent - inflaţia.

"Fiecare român, în fiecare zi, are o putere mai mică de cumpărare şi asta ar trebui să fie preocuparea numărul unu a premierului, în primul rând, şi, bineînţeles, a coaliţiei de guvernare. Avem un premier care nu ne arată că înţelege cum funcţionează economia, avem un ministru de Finanţe care este absolut dispărut. Am propus soluţii şi una dintre ele este astăzi pe masa Senatului. Este scăderea TVA-ului la carburanţi, de la 19 la 5%, un proiect care are termen de adoptare tacită pe 18 luna aceasta, adică peste două zile, şi le cer celor de la Putere, coaliţiei PSD-PNL, să voteze acest proiect astăzi la Senat, pentru a-l trimite apoi către Cameră şi pentru a-l transforma în lege. Este soluţie care ar produce rapid efecte", a afirmat Moşteanu. 

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt