Primul deces cauzat de flurona

Primul deces cauzat de flurona

Sezonul rece a venit în România cu o înmulţire a cazurilor de coronavirus, dar şi de gripă. Cele mai rele simptome apar în cazul infecţiei cu ambele virusuri. Infectarea simultană a fost denumită flurona. O femeie de 69 de ani, diagnosticată simultan cu gripă sezonieră şi COVID a murit la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde fusese internată la finalul anului trecut.

Dubla infectare apare în cazul persoanelor cu un sistem imunitar slăbit. Până acum, la Institutul Matei Balş din Capitală au fost internaţi doi pacienţi cu Flurona. Ambii copii. Organismul tânăr i-a ajutat să lupte cu infecţiile, aşa că după tratamente cu antivirale atât pentru gripă, cât şi pentru covid au fost externaţi sănătoşi.

Medicii se aşteaptă ca numărul de cazuri de dublă infectare să crească. Indiferent că aveţi simptome de gripă sau de covid, recomandările sunt similare. Dacă este vorba de simprime grave, mergeţi fără întâziere la o unitate de primiri urgenţă.

În timp ce numărul de cazuri de gripă creşte, farmaciile s-au confruntat cu lipsa celui mai folosit antiviral: tamiflu. După două întâlniri cu producătorii de medicamente, ministrul Sănătăţii dă asigurări că produsul va fi disponibil şi în spitale, şi în farmacii.

Dacă vorbim de coronavirus, în ultima săptămână au fost înregistrate peste 4.000 de cazuri. 119 pacienţi au avut nevoie de internare. Dintre aceştia 97 sunt copii.

Despre noua variantă Kraken, identificată acum şi în România, experţii spun că este mai contagioasă, dar nu produce forme mai grave de boală.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt