Primul deces cauzat de flurona - Prima News

Primul deces cauzat de flurona

Sezonul rece a venit în România cu o înmulțire a cazurilor de coronavirus, dar și de gripă. Cele mai rele simptome apar în cazul infecției cu ambele virusuri. Infectarea simultană a fost denumită flurona. O femeie de 69 de ani, diagnosticată simultan cu gripă sezonieră şi COVID a murit la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde fusese internată la finalul anului trecut.

Dubla infectare apare în cazul persoanelor cu un sistem imunitar slăbit. Până acum, la Institutul Matei Balș din Capitală au fost internați doi pacienți cu Flurona. Ambii copii. Organismul tânăr i-a ajutat să lupte cu infecțiile, așa că după tratamente cu antivirale atât pentru gripă, cât și pentru covid au fost externați sănătoși.

Medicii se așteaptă ca numărul de cazuri de dublă infectare să crească. Indiferent că aveți simptome de gripă sau de covid, recomandările sunt similare. Dacă este vorba de simprime grave, mergeți fără întâziere la o unitate de primiri urgență.

În timp ce numărul de cazuri de gripă crește, farmaciile s-au confruntat cu lipsa celui mai folosit antiviral: tamiflu. După două întâlniri cu producătorii de medicamente, ministrul Sănătății dă asigurări că produsul va fi disponibil și în spitale, și în farmacii.

Dacă vorbim de coronavirus, în ultima săptămână au fost înregistrate peste 4.000 de cazuri. 119 pacienți au avut nevoie de internare. Dintre aceștia 97 sunt copii.

Despre noua variantă Kraken, identificată acum și în România, experții spun că este mai contagioasă, dar nu produce forme mai grave de boală.

Total
1
Shares
Total
1
Share