Primul ajutor poate face diferenţa între viaţă şi moarte

Primul ajutor poate face diferenţa între viaţă şi moarte

Primul ajutor poate face, de multe ori, diferenţa între viaţă şi moarte. Este, însă, absolut necesară cunoaşterea unor manevre de bază, pentru că alfel poţi face mai mult rău decât bine. Pentru ca oamenii să-şi poată însuşi aceste cunoştinţe minime sunt organizate anual maratoane ale resuscitării, unde medicii şi paramedicii SMURD predau gratuit tehnici de prim ajutor.

Sute de oameni au participat, în acest weekend, la Cluj Napoca, la ediţia a noua a maratonului resuscitării. Medicii şi paramedicii voluntari le-au explicat că, ştiind câteva tehnici de prim ajutor, pot salva viaţa semenilor. Din dorinţa de a ne alinia standardelor europene, la nivel naţional au loc tot mai multe iniţiative de acest fel.

Prezenţa în număr mare a clujenilor la Maratonul Resuscitării i-a bucurat pe medicii SMURD. Asta înseamnă, spun ei, că oamenilor le pasă de cei din jur.

Specialiştii spun că, în cazul unui stop cardio-respirator, ajutorul de bază poate câştiga minute extrem de importante în lupta pentru menţinerea în viaţă a pacientului, până la sosirea cadrelor medicale specializate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt