Primele imagini cu drona doborâtă - Prima News

Primele imagini cu drona doborâtă

Imaginile care surprind incidentul din Marea Neagră, în urma căruia a fost doborâtă drona MQ 9 Reaper au fost desecretizate de americani. Și confirmă șicanarea și coliziunea – ceea ce susțineau americanii. Filmarea are 30 de minute, surprinde zborul peste apă și felul în care se apropie avionul de vânătoare rusesc de aparatul de zbor fără pilot. Marius Saizu a analizat imaginile.

Sunt 42 de secunde de filmare făcute publice, iar Pentagonul vorbește despre o filmare totala 30-40 de minute. Ce vedem…în imagini…sunt exact momentele din înregistrare care arată secundele crtitice din timpul înâlnirii dintre MQ 9 Reaper și un avion Su-27.

Camera video, de pe care avem imagini…este îndreptată spre coadă. Vedeți acum cum se apropie avionul rusesc de vânătoare. Când este la foarte mică distanță de dronă dă drumul la combustibil…și trece pe deasupra. Este o manevră care se repetă…așa cum rezultă din filmare.

Înregistrarea însă se întrerupe atunci cînd avionul atinge dispozitivul de zbor…Reaper. Apoi, elicea e avariată, iar drona plutește ca un planor și e dirijată de la sol la sud vest de Crimeea, în apele internaţionale, unde, înrt-un final, se prăbuşeşte în mare.

În timp ce Washingtonul insistă că aparatul de zbor a fost doborât din cauza manevrelor periculoase ale piloţilor ruşi, oficialii de la Moscova pretind că drona a fost manevrată greșit chiar de americani. Probabil că adevărul este cumva la mijloc…
Vă reamintesc, drona prăbuşită marți dimineață în Marea Neagră nu avea armament la bord şi decolase din România, de la baza militară din Câmpia Turzii, după cum spune New York Times.

Dronele de tip MQ 9 sunt specializate în misiuni de supraveghere şi pot fi dotate cu rachete Hellfire de mare precizie. Un astfel de model are o autonomie de până la 14 ore şi poate atinge o viteză de 480 de kilometri pe oră. Aeronava putea supraveghea peninsula Crimeea, fără să intre în spaţiul ei aerian.

Acum, Rusia şi Statele Unite se întrec în recuperarea epavei din Marea Neagră. Însă americanii au anunțat deja că au șters tot softul și toate informațiile culese chiar înainte de prăbușire. Chiar și așa, epava rămâne o pradă de război valoroasă.

Total
0
Shares
Total
0
Share