Primarul Constanţei ameninţă elevii cu plângere penală

Primarul Constanţei ameninţă elevii cu plângere penală

Vergil Chiţac, primarul Constanţei, a ameninţat o elevă cu plângerea penală, după ce aceasta a cerut respectarea legii privind acordarea burselor. S-a întâmplat într-o şedinţă de Consiliu Local desfăşurată online, în care municipalitatea vota doar bursele şcolare sociale. Excluderea burselor de merit, de studii sau de performanţă a fost criticată de elevii constănţeni, iar primarul a trecut la ameninţări.

Discuţiile au fost aprinse şi pline de vorbe grele, iar primarul Vergil Chiţac a acuzat Asociaţia Elevilor că ii şantajează pe consilierii locali.

Primarul Constanţei s-a întâlnit cu reprezentanţii elevilor din oraş şi le-a promis că, până la sfârşitul lunii, îşi vor primi toate bursele. Vergil Chiţac n-a avut de ales, întrucât Consilierii Locali i-au respins Hotărârea de a acorda doar bursele şcolare sociale.

Este a treia victorie repurtată de Asociaţia Elevilor din Constanţa în faţa autorităţilor naţionale şi locale. În
septembrie anul trecut, Asociaţia a dat în judecată Guvernul şi trei ministere componente cerând instanţei să anuleze o hotârâre de guvern care bloca reducerile pentru transportul judeţean al şcolarilor. Înaintea acestui demers elevii acţionaseră în judecată Consiliul Judeţean Constanţa, pentru că-i obliga să-şi achite integral costul călătoriei şi apoi să se prezinte la şcoală pentru decontare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt