Primăriile, scutite de la cheltuielile pentru avelopare

Primăriile, scutite de la cheltuielile pentru avelopare

Blocuri reabilitate termic doar cu fonduri europene. Este modalitatea prin care, spun proprietarii, Guvernul vrea să scape primăriile de la a mai da bani pentru anvelopări. Nici locatarii nu ar mai fi nevoiţi să contribuie cu bani, însă dosarele pentru obţinerea fondurilor, care durează ani întregi să fie finalizate, le-ar face viaţa un calvar.

Ordonanţa care le-ar permite românilor să îşi reabilliteze energetic blocurile doar prin fonduri europene ar putea fi aprobată în următoarea sedinţă de guvern . Deşi ambalat frumos, prin actul normativ guvernanţii ar vrea doar să scape primăriile de povara unor cheltuieli în plus.

În plus, locatarii şi-ar dori ca ordonanţa să cuprindă mai multe tipuri de lucrări. Şi în prezent proiectele pentru anvelopări de blocuri pot fi derulate prin fonduri europene, însă doar parţial. Cea mai mare parte a banilor vine de la bugetul local şi de la locatari.

În unele cazuri, durează chiar şi trei ani până ca astfel de dosare să fie finalizate. E puţin probabil ca lucrurile să se schimbe odată aprobată ordonanţa, mai ales că actele trebuie depuse tot prin intermediul administraţiilor locale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt