Primaria sector 6 cere PMB un teren pentru construirea unui spital - Prima News

Primaria sector 6 cere PMB un teren pentru construirea unui spital

Consiliul Local al Sectorului 6 a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect în baza căruia va solicita administrarea terenului din bd. Timişoara nr. 101E în vederea edificării unui spital.

Potrivit proiectului, adoptat cu 24 de voturi “pentru”, se aprobă solicitarea către Consiliul General al Municipiului Bucureşti de a transmite în administrarea Consiliului Local Sector 6 terenul situat în bd. Timişoara nr. 101E, în suprafaţă de 33.330 mp, aflat în domeniul public al Municipiului Bucureşti. Terenul va fi destinat edificării unui spital.

În cadrul şedinţei, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a precizat că în prezent nu există nicio construcţie pe terenul respectiv.

“Nu se află nimic pe acel teren, acum, construit. Este un teren pe care acest consiliu l-a mai cerut, împreună cu alte patru terenuri, de la Primăria Municipiului Bucureşti. Primăria nu s-a mişcat până acum. Nu a dat consiliului niciunul dintre cele cinci terenuri pe care le-a cerut. Motivul pentru care vă propun acest proiect este că în cererea anterioară se prevedea să fie o bază a ADP, dar – în urma analizelor pe care le-am făcut cu arhitectul şef – acest teren s-ar preta foarte bine pentru acest obiectiv. Ştiţi foarte bine că în Sectorul 6 nu avem niciun spital. Evident, noi cerem acest teren, pentru ca să putem să dăm drumul studiului de fezabilitate, iar dacă este pozitiv studiul de fezabilitate – unui proiect tehnic. Dacă nu este în proprietatea noastră, nu putem cheltui buget”, a precizat edilul.

El a menţionat că terenul respectiv s-a mai aflat în administrarea Sectorului 6 şi a prezentat avantajele construirii unui spital în zona respectivă.

“Terenul este situat exact acolo unde se intersectează Valea Cascadelor cu bulevardul Timişoara, pe unde ar trebui, conform PUZ, să vină şi drumul expres Valea Largă. Avantajul acestui teren este că se află în zona mediană, între două zone foarte intens populate, Militari şi Drumul Taberei. E o zonă în dezvoltare, deci terenul ar fi propice. Am căutat multe alte opţiuni pentru un asemenea proiect. Stăm foarte prost cu terenurile. Cele mai multe deja au fost achiziţionate de terţi, iar opţiunile pe care le avem sunt foarte limitate”, a spus Ciucu.

Potrivit raportului de specialitate, la nivelul Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti se impune “construirea unui nou spital, edificiu modern, dotat şi utilat la nivelul standardelor europene, care să contribuie determinant la distribuţia eficientă a serviciilor medicale în regim ambulator şi intraspitalicesc”, în concordanţă cu nevoile de îngrijiri medicale ale populaţiei.

“Această investiţie va facilita accesul echitabil al populaţiei la servicii medicale de calitate, reducând discrepanţele locale în materie de îngrijiri primare şi servicii de spitalizare”, menţionează sursa citată.

Sursa: AgerpresTotal
0
Shares
Total
0
Share