Primăria S1, executată silit pentru neplata facturilor Romprest. Surse: Garda de Mediu a amendat PS1 că nu a asigurat salubrizarea

Primăria S1, executată silit pentru neplata facturilor Romprest. Surse: Garda de Mediu a amendat PS1 că nu a asigurat salubrizarea
Inquam Photos / George Călin

Garda de Mediu a amendat în această seară Primăria Sectorului 1 cu 200.000 de lei pentru că nu a asigurat continuitatea ridicării gunoiului, arată sursele Digi24. Comisarii n-au amendat însă şi Romprestul, întrucât au considerat că Primăria îndeplineşte rolul de operator al salubrităţii, în timp ce Romprestul este doar transportatorul deşeurilor. Judecătoria Sectorului 1 a decis că firma de salubrizare poate executa instituţia condusă de Clotilde Armand pentru achitarea facturilor restante.

Prefectul a anunţat că, cel puţin pentru moment, s-a ajuns la o soluţie. Primăria a promis că va plăti direct staţiilor de sortare facturile neachitate de Romprest, astfel încât situaţia de zilele trecute să nu se mai repete.

În războiul juridic dintre primărie şi Romprest, compania de salubritate a obţinut o victorie de etapă. Judecătoria Sectorului 1 a decis că firma de salubrizare poate executa primăria condusă de Clotilde Armand pentru achitarea facturilor restante.

Primarul Sectorului 1 a anunţat că va contesta cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, transmite Agerpres.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt