Primar Dudeștii Vechi: Intrarea în Schengen ne-ar aduce beneficii economice - Prima News

Primar Dudeștii Vechi: Intrarea în Schengen ne-ar aduce beneficii economice

Mihai Chirica, primarul orașului Iași, a vorbit la Prima News despre scandalul din Consiliul Local în cazul adoptării bugetului pe 2023.

Oficialul a precizat că a folosit calendarul bugetar exact așa cum prevede legea și că a vrut ca bugetul Iașiului să fie votat cât mai repede.

Chirica spune că au fost peste 2500 de propuneri primite de la cetățeni care au fost integrate în bugetul local, ca răspuns la criticile potrivit cărora legea respectivă nu a stat suficient în dezbatere publică.

Primarul Iașiului a explicat că bugetul este, oricum, un instrument de lucru, care poate fi adaptat de-a lungul anului pentru a se adapta nevoilor locale.

Elena Calistru, președintele Funky Citizen, a precizat că, totuși, în cazul bugetelor semnificative ale localităților mari este nevoie să stea mai mult în dezbatere publică.

Bono Cucalan, primarul comunei timișene Dudeștii Vechi, una dintre cele mai dezvoltate localități mici din România, a spus că tipologia problemelor este aceeași ca în orașele mari.

Comuna Dudeștii Vechi va avea un buget record în 2023, a declarat Cucalan, axat în principal pe investiții.

Cât despre intrarea în Spațiul Schengen, primarul din Dudeștii Vechi a precizat ca integrarea României ar aduce beneficii economice nenumărate pentru o localitate aflată lângă frontiere.

Total
10
Shares
Total
10
Share