Primar Dudeştii Vechi: Intrarea în Schengen ne-ar aduce beneficii economice

Primar Dudeştii Vechi: Intrarea în Schengen ne-ar aduce beneficii economice

Mihai Chirica, primarul oraşului Iaşi, a vorbit la Prima News despre scandalul din Consiliul Local în cazul adoptării bugetului pe 2023.

Oficialul a precizat că a folosit calendarul bugetar exact aşa cum prevede legea şi că a vrut ca bugetul Iaşiului să fie votat cât mai repede.

Chirica spune că au fost peste 2500 de propuneri primite de la cetăţeni care au fost integrate în bugetul local, ca răspuns la criticile potrivit cărora legea respectivă nu a stat suficient în dezbatere publică.

Primarul Iaşiului a explicat că bugetul este, oricum, un instrument de lucru, care poate fi adaptat de-a lungul anului pentru a se adapta nevoilor locale.

Elena Calistru, preşedintele Funky Citizen, a precizat că, totuşi, în cazul bugetelor semnificative ale localităţilor mari este nevoie să stea mai mult în dezbatere publică.

Bono Cucalan, primarul comunei timişene Dudeştii Vechi, una dintre cele mai dezvoltate localităţi mici din România, a spus că tipologia problemelor este aceeaşi ca în oraşele mari.

Comuna Dudeştii Vechi va avea un buget record în 2023, a declarat Cucalan, axat în principal pe investiţii.

Cât despre intrarea în Spaţiul Schengen, primarul din Dudeştii Vechi a precizat ca integrarea României ar aduce beneficii economice nenumărate pentru o localitate aflată lângă frontiere.

Afla mai multe desprebugetbuget localiasi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt