Prima zăpada, primele accidente

Prima zăpada, primele accidente

România este acoperită încet-încet de zăpadă, aşa cum au anunţat şi meteorologii. Iarna şi-a făcut deja simţită prezenţa în judeţele din nordul şi nord-estul ţării. În Suceava, drumarii au lucrat intens pentru a ţine drumurile practicabile. Pentru cei care nu au fost nevoiţi să se urce la volan, apariţia zăpezii a fost o bucurie.

Prima ninsoare din această iarnă a adus şi primele accidente. În judeţul Botoşani, două maşini au ajuns în şanţ, iar o tânără de 30 de ani a fost transportată la spital. Aproape 100 de utilaje de deszăpezire au intervenit pe drumurile naţionale din Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bistriţa Năsăud pentru ca traficul să decurgă în condiţii bune. Drumarii au răspândit peste 300 de tone de material antiderapant.

Şi în Gorj, la Rânca, drumarii au acţionat pentru a îndepărta de pe şosele primul strat consistent de zăpadă. Iar la Cluj, zona montană arată ca-n poveşti.

Dacă în nordul Moldovei sau în Cluj temperaturile sunt de iarnă, în sud-estul României vremea rămâne caldă cu temperaturi ce vor atinge, la începutul săptămânii, 15-16 grade. La Borsec, în Harghita, ninsoarea a stins lumina pentru o parte din oraş. Zăpada căzută a afectat 8 posturi de transformare şi o linie de medie tensiune. 229 de consumatori au rămas în întuneric.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt