Prima mașină înscrisă la NASCAR, de vânzare - Prima News

Prima mașină înscrisă la NASCAR, de vânzare

Prima mașină înscrisă la cursele Nascar este scoasă la licitație la București. Modelul Hudson Hornet din 1951 are un preț de pornire de 35 de mii de euro. E o piesă clasică a industriei americane, dar și o bucată din istoria automobilsmului mondial.

Legendarul model din anii 50 își va găsi un nou stăpân săptămâna viitoare. Până atunci exemplarul rarisim poate fi admirat în curtea casei de licitații din Capitală care l-a pus în vânzare. Hudson Hornet 1951 a fost fabricat între anii 1951 și 1954 în ediție limitată. Modelul scos la licitație este unul complet restaurat, însă doar cu piese originale. Este funcțional și înmatriculat ca vehicul istoric.

Designul acestei mașini a captat atenția generațiilor. Atât de tare că a devenit personajul Doc Hudson din seria animată Cars. Prețul de pornire pentru licitația legendarei mașini este de 35.000 de euro.

Alături de celebrul autovehicul vor mai fi scoase la licitație și alte piese de colecție, cum ar fi un iahtul Cranchi Perla 25 din 1998, dar și un model de bicicletă de competiție – De Rosa Professional.

foto: artmark.roTotal
0
Shares
Total
0
Share