Prima maşină înscrisă la NASCAR, de vânzare

Prima maşină înscrisă la NASCAR, de vânzare

Prima maşină înscrisă la cursele Nascar este scoasă la licitaţie la Bucureşti. Modelul Hudson Hornet din 1951 are un preţ de pornire de 35 de mii de euro. E o piesă clasică a industriei americane, dar şi o bucată din istoria automobilsmului mondial.

Legendarul model din anii 50 îşi va găsi un nou stăpân săptămâna viitoare. Până atunci exemplarul rarisim poate fi admirat în curtea casei de licitaţii din Capitală care l-a pus în vânzare. Hudson Hornet 1951 a fost fabricat între anii 1951 şi 1954 în ediţie limitată. Modelul scos la licitaţie este unul complet restaurat, însă doar cu piese originale. Este funcţional şi înmatriculat ca vehicul istoric.

Designul acestei maşini a captat atenţia generaţiilor. Atât de tare că a devenit personajul Doc Hudson din seria animată Cars. Preţul de pornire pentru licitaţia legendarei maşini este de 35.000 de euro.

Alături de celebrul autovehicul vor mai fi scoase la licitaţie şi alte piese de colecţie, cum ar fi un iahtul Cranchi Perla 25 din 1998, dar şi un model de bicicletă de competiţie - De Rosa Professional.

foto: artmark.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt