Prima grădină istorică din Capitală se redeschide după 3 decenii

Prima grădină istorică din Capitală se redeschide după 3 decenii

Unul dintre cele mai luxoase şi elitiste spaţii de teatru şi film din sud-estul Europei, Grădina Alhambra se redeschide după aproape 30 de ani. Teatrul Elisabeta a anunţat începerea serilor de evenimente culturale găzduite în Grădina Alhambra, care anul acesta sărbătoreşte 105 ani de la inaugurarea ei în 1916.

Grădina Alhambra face parte dintr-un ansamblu de monumente istorice, alături de fostul Cinematograf Capitol.
Cele două spaţii au avut momentul lor de glorie în perioada interbelică, atunci când se numărau printre cele mai râvnite locuri de petrecere a timpului liber. În prezent, ansamblul se pregăteşte să intre într-un amplu proces de reabilitare, care va păstra arhitectura originală.

Grădina de Vară ”Alahambra” şi-a făcut apariţia pe harta culturală bucureşteană în anul 1916. Construită în stil eclectic după planurile arhitectului Nicolae Nenciulescu, cel care a lucrat în perioada interbelică şi la Palatul Regal, grădina a fost proiectată ca un veritabil templu al artei.

În anul 1948, ansamblul Cinema şi Grădina de Vară Capitol este naţionalizat de regimul comunit şi în 1960 este
redenumit. În 1991, acestea intră în administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor, iar la scurt timp, ambele sunt închise şi din acel momement nu s-a mai făcut nici un fel de investiţie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt